home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Scenario A: gemeenschapscentrum

18-05-2021

De voormalige pastorie van Perk kan een gemeenschapscentrum worden in het hart van het dorp, als een thuis voor de buurtbewoners.

Iedereen kan er ruimtes reserveren voor een vergadering, een workshop, de wekelijkse bridgeavond of een klein feestje en je kan er je dorpsgenoten en buren ontmoeten bij pot en pint in de tuin van het buurtcafé. De garage wordt uitgebreid en verbouwd tot een mooie heldere ruimte waar wekelijks yogalessen en kleuterdansles wordt gegeven en één keer in de week kan je er je groentepakket van de lokale boer oppikken.

De tuin wordt een publiek parkje met een belangrijke doorsteek voor wandelaars in het verlengde van de bestaande trage weg. De tuin nodigt uit tot verpozen op een bankje, kinderen spelen er in een veilige omgeving en langs de muur staat het nieuw polyvalent paviljoen waar je naast het volgen van bewegingslessen ook terecht kan met iets grotere groepen voor een info-moment, receptie, brainstormsessie of quizavond. Misschien is er in de tuin zelfs plaats voor een collectieve groentetuin als enkele buurtbewoners het initiatief hiervoor nemen. De tuin is hier volledig publiek toegankelijk.

De verschillende gebruikers van het gemeenschapscentrum zorgen er voor een interessante dynamiek, al zal dat enkel tijdens de openingsuren zijn.

Laat ons weten wat je denkt:

1. Wat vind jij van dit idee?

2. Heb je zelf nog ander idee of aanvulling?

3. Heb jij of een kennis interesse om een rol te spelen in de nieuwe toekomst van de pastorie?

Geef je mening

Ontdek alle scenario's

Scenario B: Toerisme

18-05-2021

In de pastorie van Perk komen wandelaars na een lange tocht toe via de trage weg die doorgetrokken wordt dwars door de pastorietuin, om de voeten onder tafel te schuiven en op het terras nog even te genieten van deze historische tuin en de laatste zonnestralen.

De bed and breakfast beschikt over een 6-tal kamers, een klein restaurantje en een fietsenatelier. Dit kan privaat worden uitgebaat, maar kan evengoed een sociaal project zijn, uitgebaat door een maatwerkbedrijf. De uitbaters van dit fietscafé met B&B wonen op de site, in het oudste gedeelte van de pastorie, de kleine woning aan de straatzijde, van waaruit ze hun gasten gemakkelijk kunnen ontvangen en een sterke relatie met de tuin onderhouden. Om de logeercapaciteit van de B&B uit te breiden kan worden overwogen om een aantal paviljoentjes of tiny houses in de tuin te plaatsen als extra buitenkamers.

Door kleine horeca en de dag- en nacht bezetting zal er meer dynamiek zijn in en rondom de pastorie. De lokale buurtbewoner en toevallige bezoeker kan er terecht voor een hapje en een drankje, maar door de slaapkamers in de tuin zal deze minder publiek zijn. De pastorie zou eventueel via erfpacht of huur in eigendom kunnen blijven van de gemeente, een uitbreiding van het aantal kamers lijkt nodig voor de financiële haalbaarheid.

Laat ons weten wat je denkt:

1. Wat vind jij van dit idee?

2. Heb je zelf nog ander idee of aanvulling?

3. Heb jij of een kennis interesse om een rol te spelen in de nieuwe toekomst van de pastorie?

Geef je mening

Ontdek alle scenario's

Lees alle berichten

De pastorie van Perk, iets voor jou?

Lijkt het jou een geweldige uitdaging om iets te doen in de pastorie waarbij 'verbinding' en 'samenzijn' centraal staan?

Ontdek er alles over!

Pastorie Perk

Hoe ziet de toekomst van de pastorie in Perk eruit?

13 juni 2021

Afsluiten online bevraging

Onderhandelingen en dossier in opmaak

April 2023

Start vermarkting

5 september 2023

Deadline kandidatuur

Datum nog onbekend

Beslissingsfase eigenaar

Datum nog onbekend

Ondertekening erfpachtovereenkomst