home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Scenario A: gemeenschapscentrum

De voormalige pastorie van Perk kan een gemeenschapscentrum worden in het hart van het dorp, als een thuis voor de buurtbewoners.

Iedereen kan er ruimtes reserveren voor een vergadering, een workshop, de wekelijkse bridgeavond of een klein feestje en je kan er je dorpsgenoten en buren ontmoeten bij pot en pint in de tuin van het buurtcafé. De garage wordt uitgebreid en verbouwd tot een mooie heldere ruimte waar wekelijks yogalessen en kleuterdansles wordt gegeven en één keer in de week kan je er je groentepakket van de lokale boer oppikken.

De tuin wordt een publiek parkje met een belangrijke doorsteek voor wandelaars in het verlengde van de bestaande trage weg. De tuin nodigt uit tot verpozen op een bankje, kinderen spelen er in een veilige omgeving en langs de muur staat het nieuw polyvalent paviljoen waar je naast het volgen van bewegingslessen ook terecht kan met iets grotere groepen voor een info-moment, receptie, brainstormsessie of quizavond. Misschien is er in de tuin zelfs plaats voor een collectieve groentetuin als enkele buurtbewoners het initiatief hiervoor nemen. De tuin is hier volledig publiek toegankelijk.

De verschillende gebruikers van het gemeenschapscentrum zorgen er voor een interessante dynamiek, al zal dat enkel tijdens de openingsuren zijn.

Laat ons weten wat je denkt:

1. Wat vind jij van dit idee?

2. Heb je zelf nog ander idee of aanvulling?

3. Heb jij of een kennis interesse om een rol te spelen in de nieuwe toekomst van de pastorie?

Geef je mening

Ontdek alle scenario's

Deel op facebook
Deel op twitter