home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Scenario B: Toerisme

In de pastorie van Perk komen wandelaars na een lange tocht toe via de trage weg die doorgetrokken wordt dwars door de pastorietuin, om de voeten onder tafel te schuiven en op het terras nog even te genieten van deze historische tuin en de laatste zonnestralen.

De bed and breakfast beschikt over een 6-tal kamers, een klein restaurantje en een fietsenatelier. Dit kan privaat worden uitgebaat, maar kan evengoed een sociaal project zijn, uitgebaat door een maatwerkbedrijf. De uitbaters van dit fietscafé met B&B wonen op de site, in het oudste gedeelte van de pastorie, de kleine woning aan de straatzijde, van waaruit ze hun gasten gemakkelijk kunnen ontvangen en een sterke relatie met de tuin onderhouden. Om de logeercapaciteit van de B&B uit te breiden kan worden overwogen om een aantal paviljoentjes of tiny houses in de tuin te plaatsen als extra buitenkamers.

Door kleine horeca en de dag- en nacht bezetting zal er meer dynamiek zijn in en rondom de pastorie. De lokale buurtbewoner en toevallige bezoeker kan er terecht voor een hapje en een drankje, maar door de slaapkamers in de tuin zal deze minder publiek zijn. De pastorie zou eventueel via erfpacht of huur in eigendom kunnen blijven van de gemeente, een uitbreiding van het aantal kamers lijkt nodig voor de financiële haalbaarheid.

Laat ons weten wat je denkt:

1. Wat vind jij van dit idee?

2. Heb je zelf nog ander idee of aanvulling?

3. Heb jij of een kennis interesse om een rol te spelen in de nieuwe toekomst van de pastorie?

Deel op facebook
Deel op twitter