home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Scenario E: Bijzondere benadering, een mix van gebruikers

De gebouwen en de mooie groene tuin van de pastorie van Perk lijken de geschikte plek om een aantal verschillende, maar aanvullende functies en gebruikers onder te brengen.

Door een mix van programma’s samen te brengen op deze historische plek in het dorp kunnen kruisbestuivingen en samenwerkingen ontstaan die een meerwaarde zijn voor de nabije omgeving, de buurtbewoners, de nieuwe bewoners van de pastorie en de gemeente. Op de gelijkvloerse verdieping van het hoofdgebouw kan een restaurant komen met een ingesloten, rustig terrasje op de binnenkoer en een groot en groen terras in de tuin. Daarboven kunnen een aantal kamers worden verhuurd aan toeristen.

De zolder zou multifunctioneel kunnen worden ingezet. De oude pastorievleugel aan de straatzijde leent zich goed voor een bescheiden woning met conciërgefunctie.

In de tuin kunnen er langsheen de nieuwe publieke doorsteek paviljoenen komen voor gemeenschapsfuncties zoals een dansstudio, yogazaal, bezinningscentrum, workshopruimte, vergaderzaal of misschien een tijdelijke uitbreiding van de Parochie? De tuin zelf is publiek en bij mooi weer kan de yogales in het gras doorgaan in plaats van in het paviljoen of kunnen de workshopstafels naar buiten gerold worden. Het restaurant kan cateren voor de workshop, vergadering of babyborrels die doorgaan in de paviljoenen.

De bezoekers van de paviljoenen kunnen op hun beurt na hun les of overleg gaan napraten bij pot en pint in de pastorie. Op deze manier worden de kosten gespreid en de winsten gedeeld. Er ontstaat zo een win-win-win situatie. Dat is een win voor de nieuwe gebruikers, een win voor de bewoners van de buurt en een win voor de gemeente.

Laat ons weten wat je denkt:

1. Wat vind jij van dit idee?

2. Heb je zelf nog ander idee of aanvulling?

3. Heb jij of een kennis interesse om een rol te spelen in de nieuwe toekomst van de pastorie?