Deel op facebook
Deel op twitter
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

#182030 is gelanceerd!

Zorgen dat het goed leven en werken blijft in 1820, en dat dankzij klimaatprojecten vóór en dóór 1820’ers, daar gaven we de aftrap voor op onze lanceringsavond #182030 op 24 november 2022. Bedankt aan iedereen die er was!

Hoe zag de lanceringsavond eruit?

Het doel van de lanceringsavond was ideeën verzamelen bij 1820’ers waarrond zij graag projecten willen opstarten. Samen keken we naar de toekomst om te ontdekken wat we wat we allemaal kunnen verwezenlijken als we samenwerken.

In de eerste ronde maakten we met een luisteroefening een tijdreis naar 2030, waarbij iedereen voor zichzelf ideeën opschreef. Daarna werden er op basis van persoonlijke interesses nieuwe groepjes gevormd rond de thema’s vergroening, energie, lokale voeding, afval & 2dehands, anders samenleven & verbinden, water.

De deelnemers dachten samen na hoe hun ideeën werkelijkheid kunnen worden. Wat kwam daar zoal uit de bus: een 2dehands kledingbeurs voor volwassenen, online deelplatform voor allerlei soorten spullen,  boerenmarkt, leertuin permacultuur, gedeelde moestuin, buurthulp, …. En nog veel meer!

Binnenkort kan je op dit platform alle ideeën terugvinden, ontwikkelingen opvolgen en zelf ook reageren.

De lanceringsavond diende om een eerste aanzet te geven, en dat is geslaagd. 1820’ers met gemeenschappelijke interesses kwamen met elkaar in contact, er ontstond een goudmijn aan ideeën en de deelnemers gingen na een boeiende avond naar huis met het gevoel dat we samen veel kunnen bereiken.

Terugkomdag 15 februari 2023: “van ideeën naar doen!”

Op woensdag 15 februari 2022 voorzien we een terugkomavond. Dan diepen we de projecten verder uit, zodat ze klaar zijn om in te dienen voor de projectoproep die van start gaat in maart en zal lopen tot eind mei 2022. Via de projectoproep kunnen de geselecteerde projecten van de gemeente ondersteuning krijgen in de vorm van materiaal, subsidie en/of communicatie. Kom gerust af, ook als je er de eerste keer niet bij was! Meer info volgt snel!

Meer info: duurzaamheid@steenokkerzeel.be – 02 254 19 53.

Deel op facebook
Deel op twitter