Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

15 februari 2023 - 2de fase: van ideeën naar doen!

Op 15 februari 2023 om 19u start de 2de fase van het project #182030, namelijk “van ideeën naar doen!”. Bij welke groep wil jij aansluiten?

Met het project #182030 zetten we de klimaatideeën van onze inwoners, bedrijven, verenigingen om in concrete projecten. Met dit project zorgen we dat het in onze gemeente, ondanks de klimaatuitdagingen, ook in de toekomst goed leven blijft.

Op 15 februari 2023 om 19u start in GC De Corren de 2 de fase, namelijk “van ideeën naar doen!”. Die avond zetten we de stap van klimaatprojecten naar projectgroepen.

Iedereen die goesting heeft om vanuit zijn eigen interesses en talenten iets te doen is uitgenodigd. Bovendien ontmoet je ook dorpsgenoten met gelijkaardige dromen. Ook wie er op de lanceringsavond van 24 november 2022 niet kon bij zijn, kan nog steeds aansluiten! Wil je enkel je oor komen te luister leggen? Dat kan ook!

Schrijf je in

Op de lanceringsavond van 24 november 2022 spuide een enthousiaste groep 1820’ers met veel energie en goesting ideeën over de 7 thema’s:  lokale voeding, energie, vergroening, waterrecuperatie, afvalvermindering en 2dehands, deelinitiatieven, anders samenleven & ontmoeten.

Dit leidde tot heel wat ideeën en al de eerste 5 projecten om verder uit te werken. Je vindt alle ideeën en projecten op dit platform. Neem een kijkje en laat je inspireren.

Er broeit veel rond

  • creatief zijn met voedseloverschotten
  • lokale producten en hun producenten de wind in de zeilen geven
  • samentuinen, volkstuinen, gedeelde moestuinen, pluktuinen, permacultuurtuin …
  • aan de slag met regenwater in de tuin of aan de kerk d.m.v. recuperatie, afkoppelen, regenwaterfontein …
  • het delen van allerlei spullen vergemakkelijken, bv met een deelplatform, gereedschapsbib …
  • 2dehandswinkel, ook voor volwassenenkledij, speelgoed, boeken …
  • En nog veel meer!

Op 15 februari 2023 maken we de ideeën van 24 november 2022 concreet: dan vormen we grote en kleine groepjes, we diepen de ideeën uit en maken er samen concrete projecten van.

Om het verfijnen van de ideeën te stimuleren worden er ‘ervaringsdeskundigen’ uitgenodigd die elders al gelijkaardige projecten realiseerden. Zij zullen hun ervaringen met ons delen en nuttige tips geven. Zo bereiden we ons voor op de projectoproep die in maart van start gaat en gedurende drie maanden zal lopen.

Gedurende die periode kunnen 1820’ers hun project indienen, geselecteerde projecten kunnen dan ondersteuning krijgen in de vorm van een subsidie, materiaal of communicatie. Daarover volgt binnenkort meer nieuws, hou zeker onze kanalen in de gaten!

Kan je er niet bij zijn? Daar hebben we aan gedacht: we publiceren na 15 februari 2023 een update op dit platform. Laat je gegevens achter via dit formulier om op de hoogte te blijven!

Blijf op de hoogte

 

Deel op facebook
Deel op twitter