home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Sfeerverslag tegelwippen 2 maart 2024

Zaterdag 2 maart 2024 werden er voor het eerst tegels gewipt in Steenokkerzeel! 

De werkgroep 'De Tegelwippers' legde 4 voetpadtuintjes aan, 3 in de  Vereeckenstraat een 4de in de Steenwagenstraat. Aan de gevel werd een degelijke klimsteun bevestigd. Het was hard werken, maar het resultaat ziet er zeer professioneel uit. Dikke pluim voor Peter, Jo, Griet en Eva!

Grijze straten groener maken

Het doel van de werkgroep is grijze straten gezelliger en groener maken door de aanleg van geveltuinen in het voetpad. Want geveltuinen zijn altijd een goed idee: het tempert de hitteoverlast in de zomer, er kan meer regenwater in de grond dringen (waar het hoort) en zo voorkomen we overbelasting (en dus overstroming) van de riolering, het helpt je woning isoleren, ze brengen meer sfeer in de straat, het dempt het straatlawaai, …

Een geveltuin aan jouw woning

Droom jij ook van een geveltuin aan je woning? Meet dan eerst het voetpad op. Waar het voetpad minstens 1,80 m breed is kan een geveltuin van 30 cm breed aangelegd worden, over bijna de volledige lengte van de gevel. Er moet wel steeds een vrije ruimte van 1,50 m voetpad overblijven, en er mogen geen doornige planten gebruikt worden. Alle details vind je in het reglement voor geveltuinen .

De tegelwippers maken alvast plannen voor een volgende plantdag, volg hun doen en laten op de website of facebookpagina.

 

Deel op facebook
Deel op twitter