home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Kom naar de lanceringsavond op 24 november

Kom mee nadenken over klimaatprojecten zodat het samen goed leven is in 2030.

Hoe willen we (samen)leven in onze dorpen in 2030? Daar gaat het klimaatactieplan over. Kopen we tegen dan gemakkelijker bij lokale boeren, doen we die eenmalige klus met gerief uit een gereedschapsbib, gebruiken we een deelwagen om de hoek, zijn we de grote energiespelers te slim af met coöperatieve hernieuwbare projecten, ... Dit zijn enkele van de vele ideeën die voortkwamen uit onze verkenningsronde deze zomer, waarbij we op bezoek gingen bij een 25-tal bedrijven, horeca, scholen en verengingen in onze gemeente, om te horen wat er bij hen leeft en broeit rond klimaat.

Nu is de rest van de gemeente aan de beurt. Op de lanceringsavond van 24 november 2022 brengen we zoveel mogelijk mensen die hier wonen en werken samen. Jullie dus! Om jullie ideeën en creativiteit los te laten op volgende thema’s: lokale voeding, energie, vergroening, waterrecuperatie, afvalvermindering en 2dehands, deelinitiatieven, anders samenleven & ontmoeten. Samen starten we projecten op die een concreet verschil maken in het leven van elke dag.

Samen zetten we stappen in de goede richting. Want wat we samen doen, doen we beter! Zit er iets tussen waar je graag aan wilt meedenken of -werken, kom dan zeker af! En neem nog iemand mee. En stel gerust het thema voor dat volgens jou ontbreekt. Je kan natuurlijk ook enkel komen luisteren en snuisteren. Een boeiende avond wordt het sowieso.

Het blijft niet enkel bij dromen, we kijken ook welke projecten een extra zetje of begeleiding kunnen gebruiken om tot realisatie te komen. Je hoort er alles over op 24 november 2022! Krijg je al goesting? Schrijf je dan zeker in!

Deuren: 19u00
Start: 19u20 (deuren open om 19u00)
Locatie: ElectroTest, Haachtsesteenweg 236, Melsbroek (naast BMW Tanghe)
Gratis broodjesmaaltijd mogelijk (aan te duiden bij inschrijving)
Meer info: duurzaamheid@steenokkerzeel.be

Inschrijven

Deel op facebook
Deel op twitter