home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Spelregels: wie kan meedoen en wat gebeurt er met mijn bijdrage?

Het doel van het online platform is om zoveel mogelijk mensen en organisaties te betrekken bij het nieuwe mobiliteitsplan van onze gemeente.

Wie kan er meedoen?

Iedereen kan de inhoud van het online platform bekijken. Om actief deel te nemen moet je een account hebben. Na registratie kan je zelf input geven en de input van anderen liken en/of delen. Je neemt deel aan het project vanuit je eigen naam. Ontdek hier hoe het platform net werkt.

Wat gebeurt er met mijn bijdrage?

Elke bijdrage wordt eerst nagekeken door het moderatieteam: zij kijken na of je de spelregels van het online debat respecteert. Als dat het geval is, verschijnt je bijdrage op het online platform en kunnen andere deelnemers deze lezen, delen of er op reageren.

Na elke projectfase worden alle bijdragen geanalyseerd door de technische werkgroep en het studiebureau. Zij gebruiken jouw bijdragen om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van mobiliteit in onze gemeente, en goede maatregelen en scenario’s te kunnen uitwerken. Ontdek hier alle fasen van het traject.

Spelregels van het online platform

Om het online platform open en constructief te houden, zijn de bijdragen onderworpen aan een aantal regels. Bijdragen die niet aan de regels voldoen, worden niet gepubliceerd.

  • Het debat gaat over mobiliteit in Steenokkerzeel. Bijdragen die geen betrekking hebben op dit thema kunnen door de moderator geweigerd worden.
  • Bijdragen die bestempeld worden racistisch, haatdragend, beledigend, kwetsend... zullen worden geweigerd door de moderator.
  • Bijdragen die personen viseren (in plaats van een inhoudelijke boodschap te brengen) kunnen worden geweigerd door de moderator.
  • Omdat we het platform transparant en eerlijk willen houden, zullen bijdragen van gebruikers met valse of misleidende profielen (denk aan namen als “ABC123” of “anoniempje”) worden geweigerd door de moderator.
  • Bijdragen moeten geformuleerd worden in het Nederlands. Bijdragen in andere talen kunnen geweigerd worden door de moderator.
  • Bijdragen die beschouwd kunnen worden als (verdoken) reclameboodschappen, die links naar andere websites bevatten (die niets met de vragen te maken hebben) of die beschouwd kunnen worden als spam, worden geweigerd door de moderator.
  • Indien een deelnemer een bijdrage indient die (bijna) identiek is aan een bijdrage die dezelfde deelnemer al eerder indiende, dan kan deze geweigerd worden door de moderator.

Werkwijze van de moderator

Alle bijdragen worden door een moderator getoetst aan de regels voordat ze worden gepubliceerd op het platform. Daarom zal je jouw bijdrage nooit onmiddellijk zien verschijnen. In tijden van grote drukte op de site (bv. na veel persaandacht over dit project) kan het modereren meer tijd in beslag nemen. Bijdragen die niet aan de regels voldoen, worden niet gepubliceerd.

  • De indieners krijgen een bericht van de moderator als een bijdrage wordt gepubliceerd, geweigerd of verwijderd.
  • Als een bijdrage wordt geweigerd, kan dezelfde persoon een nieuwe bijdrage indienen die wel aan de regels voldoet.
  • Indien een bepaalde deelnemer de spelregels herhaaldelijk negeert kan deze door de moderator geblokkeerd worden. In dat geval kan deze deelnemer geen actieve bijdragen meer leveren op het platform.
Deel op facebook
Deel op twitter