home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

De gemeente gaat met het vastgoedplatform Teherbestemmen.be op zoek naar een erfpachter om nieuw leven te blazen in de pastorie.

Het prachtige gebouw en de grote ommuurde tuin moeten een verbindende, dynamische plek worden in de dorpskern.  Ben (of ken) jij iemand die deze prachtige uitdaging wil aangaan? Lees dan zeker hieronder verder!

Verbinding en samenzijn

In 2021 onderzochten we met de Leuvense alternatieve projectontwikkelaar Miss Miyagi, die gespecialiseerd is in de ontwikkeling van bijzondere panden met een maatschappelijke meerwaarde,  verschillende toekomstscenario’s voor de pastorie. Via dit platform en een opendeurdag en tentoonstelling in de tuin konden alle 1820’ers hierover hun mening geven.

De keuze viel uiteindelijk op een gemengde invulling (scenario E – mix van gebruikers). Denk daarbij aan combinaties tussen een ontbijt- en lunchbar, coworkingplekken, therapieruimtes, een yogastudio, enkele kamers voor (fiets)toeristen, … De opties zijn quasi eindeloos.

De enige voorwaarde is dat de nieuwe invulling een maatschappelijke meerwaarde heeft waarbij “verbinding” en “samenzijn”, telkens in de breedste zin van het woord, centraal staan.

Wij zijn op zoek naar jou!

Om dit te realiseren heeft de gemeente gekozen voor een erfpachtformule, dat betekent dat de gemeente eigenaar blijft van de site, maar dat de erfpachtnemer een tijdelijk recht verwerft om de site uit te baten. Teherbestemmen.be gaat nu op zoek naar een erfpachter die het gebouw wil renoveren en er een kwalitatief, verbindend programma kan ontplooien.

De ligging en de uitstraling van de pastorie zijn ijzersterke troeven die het toekomstige project een stevige duw in de rug kunnen geven. Het unieke kader van een historisch gebouw en de groene, weelderige tuin (die publiek toegankelijk zal worden) doen dromen.

De centrale ligging in het dorpscentrum, op een knooppunt van verschillende fiets- en wandelroutes, biedt veel potentieel voor een plek van verbinding en sociale dynamiek.

Zie jij ook het potentieel?

Geïnteresseerde kandidaten vinden op https://www.teherbestemmen.be/panden/pastorie-perk alle informatie over het pand en de procedure om hun voorstel in te dienen voor 5 september 2023.

Elke kandidaat kan een plaatsbezoek aanvragen, er is ook een algemene infosessie met rondleiding op 15 juni 2023 van 14u00 tot 16u00. Inschrijven is gewenst.

Meer info: Nathalie Amorosi (Miss Miyagi / Teherbestemmen.be) - 0472 55 38 93.

Deel op facebook
Deel op twitter