Deel op facebook
Deel op twitter

Waarom

De pastorie, een rijzig gebouw in witte zandsteen met een grote ommuurde tuin in centrum Perk, deed tot 2007 dienst als pastoorwoning en bood ook enkele jaren onderdak aan de Chiromeisjes, die begin 2021 verhuisd zijn naar de nieuwe Chirolokalen in de Kerkdreef. De gemeente gaat samen met het alternatief vastgoedbureau Miss Miyagi en de architecten van Altstadt op zoek naar een realistische en haalbare invulling voor dit beschermde monument.

Aan de hand van enkele thema’s (groen, dynamiek, gemeenschap, kostprijs) en een historische, ruimtelijke en financiële analyse onderzochten Miss Miyagi en Altstadt architecten verschillende toekomstmogelijkheden om zo meer zicht te krijgen op de kansen en uitdagingen van het gebouw en de omgeving.

Zo wordt er al een idee gegeven van 5 mogelijke herbestemmingen.

  • scenario 1: gemeenschapscentrum
  • scenario 2: toerisme
  • scenario 3: cohousing
  • scenario 4: zorgwonen
  • scenario 5: bijzondere benadering, een mix van gebruikers

Uit dit eerste onderzoek blijkt alvast dat de pastorie en haar tuin een veelheid aan functies kan herbergen. Maar het blijft geen studie op papier, het team gaat ook op zoek naar partners en uitbaters, en werkt hiervoor ook het juridische en financiële plaatje uit, zodat deze unieke site effectief nieuw leven ingeblazen wordt.

We mikken op een nieuwe functie met maatschappelijke meerwaarde voor het dorp, zodat het een plaats wordt waar dorpsgenoten kunnen thuiskomen en fier op kunnen zijn.

En daarvoor hebben we jullie input nodig!

1. Wat vind jij van deze verschillende invullingen?
2. Heb je zelf nog andere of aanvullende ideeën voor het gebouw en de tuin?
3. Heb jij of een kennis interesse om een rol te spelen in het nieuwe hoofdstuk voor de pastorie?

Laat je leiden doorheen de tentoonstelling en geef nadien jouw ideeën en/of contactgegevens door via het invulformulier. Wij nemen de informatie mee naar de volgende fasen van het traject.

 

Deel op facebook
Deel op twitter