home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Hoe stellen we een mobiliteitsplan op?

Een mobiliteitsplan is een samenwerking tussen verschillende partijen. Aan de tafel zitten ook de provincie, de Vlaamse overheid met wegbeheerder AWV en MOW, De Lijn en de politie. We maken samen een plan waarbij iedere partij akkoord gaat met de weg die bewandeld moet worden en daarvoor ook acties onderneemt.

We staan aan het begin van dat proces. De partijen hebben aangegeven dat welke doelstellingen ze samen willen bereiken en welke thema’s verder onderzocht dienen te worden. In het verdere proces zijn drie grote blokken te onderscheiden:

  • een verkenningsfase
  • een uitwerkingsfase
  • een beleidsplanfase

In de eerste fase verzamelen we informatie, veel informatie, ook bij de inwoners van Steenokkerzeel. In een tweede fase onderzoeken we de thema’s en zoeken we naar oplossingen. Binnen de oplossingen wordt een voorkeursscenario aangeduid dat verder uitgewerkt wordt in de beleidsplanfase. Het scenario wordt concreter gemaakt met verschillende acties.

Ontdek hoe jij je stem kan laten horen

Mobiliteitsprojecten

De gemeente Steenokkerzeel is al even bezig met dit traject. Corona strooide roet in de planning, maar er is niet stilgezeten. Zo werd het SAVE-charter al unaniem goedgekeurd door de gemeenteraad.

Met het SAVE-charter werkt de gemeente aan meer verkeersveiligheid. In het SAVE-charter zijn ook acties opgenomen. Die acties worden uiteraard mee opgenomen in het mobiliteitsplan. Je kan alle acties hier bekijken.

Ontdek alle acties